dimecres, 17 d’octubre del 2012

Cursa Roda de Ter (14.10.12) (10 km)


Una altra vegada, i esperem que sigui l’ultima, hem de començar una crònica recordant als dos corredors (Jordi i Sandra) de LOS MARTES que no van poder assistir a la Cursa de Roda de Ter. Només recordar-los que d’haver vingut, el Jordi hauria quedat en 10ª posició de la general i la Sandra amb un temps de <46’ hauria quedat 3ª de les dones i hauria aconseguit un nou trofeig pel nostre Club.
Fora d’això, cal recordar que aquesta cursa va començar el dissabte a les 19h, quan la Sandra va enviar un missatge que deia:”Demà no podré anar a la cursa”. A partir d’aquí, una trucada del Fede que m’avisa que li ha arribat un whatsapp amb el mateix missatge, i que ja no haurem de fer de llebre d’ella, obrint-se així la “veda” per veure qui guanya la cursa. Sembla una “tonteria”, però això va fer que féssim la cursa més tàctica de totes les que hem fet fins aleshores.
Com si es tractés d’una cursa de fòrmula 1, a les 10:24h del diumenge en posem en la graella de sortida. Anem acompanyats d’un nou company, el Llorenç, que anava a fer la seva 1ª cursa.
Com es nota que era el 1km
A les 10:30h fent la nostra sortida. Roda de Ter és d’aquelles curses que no tenen catifa de sortida, per tant al temps oficial li hem de restar els 10” que vam tardar en arribar a la ratlla de la sortida.
Ha nascut un nou corredor
A partir d’aquí comença la cursa tàctica. Es nota que no hi ha tanta gent i els primers metres es poden fer sense embussos i a un bon ritme. El Fede comença a tirar fort, i el segueixo uns metres més enrera. Passem pel primer km i ho fem a ritme de 4:25, es nota que el Fede volia començar fort per cremar-me. Anem fent kilòmetres i el ritme no afluixa. Tot segueix igual, el Fede davant i jo uns metres més enrera. Quan sortim de les Masies de Roda (km4), veiem per primera vegada al Llorenç i el saludem. El Fede decideix apretar més, i jo decideixo deixar-li fer i no pagar-lo més endavant. Amb aquesta maniobra, el Fede aconsegueix uns quants metres d’avantatge, però encara el puc veure a prop. A l’arribar al 5km, miro el rellotge i veig que l’hem fet en 22’01” (vaig pensar, massa ràpid!!!). Un cop arribat aquest punt, la cursa deixa Roda i marxem cap a Manlleu.   
Fins al km 6,5 tot continua així, però justament en aquest punt aconsegueixo agafar al Fede. Realment no sé si va ser per davallada del Fede o per pujada del meu ritme. La qüestió és que en aquest punt em van sorgir dues preguntes:
    1.- Em poso al seu costat i aguanto fins al km 9,5 i després faig un sprint?
    2.- Continuo a aquest ritme i intento deixar-lo enrera?
Vaig optar per la segona, i d’aquí fins al km 8 vaig posar-me davant, però el Fede continua només uns metres per darrera.
A l’arribar al km8 i l’última pujada veig que no puc amb aquest ritme, i el Fede també ho veu. Aconsegueix agafar-me i comença el seu últim atac. Aquí tornem a veure al Llorenç, que va força bé i ens saluda (el Fede va molt concentrat en la seva tàctica i no el veu). El Fede comença a marxar-se uns metres, i encara que no són molts, no em veig amb cor d’arribar a agafar-lo. En aquell moment, i per primera vegada, el meu cap pensa que haig de continuar amb aquesta distància per si més endavant el Fede pateix una “pájara”. Però això no succeeix i cada cop s’amplia el temps que ens separa. Arribem a l’entrada de Roda i veig que no podré aconseguir atrapar-lo i que el Fede aconseguirà l’objectiu de guanyar-me per primera vegada en aquesta cursa. Tot i això, miro el crono i veig que puc arribar per sota dels 45’.
Arribada de Fede, el de vermell 
del fons soc Jo.
Arribem a meta amb 44’35” el Fede (amb un crono de 44’25” reals), i jo uns 22 segons més enrere (44’57”, encara que reals són uns 44’47”). El Llorenç acaba la seva 1ª cursa en uns meritoris 57’02” (que van ser un 56’52” reals).

Els resultats van estar molt positius, vam millorar els temps de l’any 2011, vam estar a prop de les nostres millors marques, i el més important: vam disfrutar molt de la nostra cursa (planificant les nostres tàctiques i fent una competició molt sana).
Només em queda felicitar al Fede per la seva victòria, i fins a la propera.
No puc despedir-me d'aquesta crònica, sense fer un meritori recordatori als nostres fans que ens fan les fotos de rigor i ens animen en tot moment. Moltes gràcies a tots i totes.

Per últim, només vull fer un comentari respecte a l’organització de la cursa. Crec que aquesta cursa ha perdut molt. El preu és excessiu (17€) i el regal és molt cutre. Aquest any ens han donat una samarreta de cotó de màniga llarga, que com a molt l’utilitzarem per estar per casa (per cuinar i netejar) o per pijama de dormir.
A més a més, la cursa dels petits costava 3€ i a part de la medalla, a l’Ona (suposo que a la resta igual) li han donat una samarreta que se la posarà quan tingui 12 o 13 anys.
Per tot això, crec que fer la cursa (1 hora de viatge) per pujar a menjar al Fussimanya no surt a compte, quan en les mateixes dates tenim curses a prop de casa, com pot ser la cursa de Sant Andreu de la Barca, que van donar una bossa més bona, que costava 6€ sense samarreta i 9€ amb samarreta i que de la mateixa podríem quedar per dinar tots plegats pels voltants. Si us sembla bé l’any vinent farem una altra.

Fins la propera,


El Míster

Cursa Roda de Ter (14.10.12) (Cross Escolar)


Un altre cop a matinar, i aquesta vegada amb motiu de la participació massiva dels més petits del Club LOS MARTES en el Cross Escolar de Roda de Ter.
Vam arribar a Roda de Ter al voltant de les 9h, amb el temps just per agafar el pitrall del Marc. La resta de pitralls els vam poder aconseguir sense tantes presses.
La Cursa Infantil (de 13 a 15 anys) consistia en un recorregut de 1,5 km. El “pobre” Marc va haver de competir amb 10 futurs atletes (la majoria del club de Torelló, els 3 primers van ser d’aquest club). Com a comentari, cal destacar que el noi que va guanyar, al no conèixer al Marc li va preguntar de quin Club era i on entranava. Va arribar en última posició, però això no importa, l’important és que en menys d’un mes ha finalitzat 3 curses i ha aconseguit 2 medalles. Cal recordar que feia molt fred (8ºC) i costava respirar.
Una mica més tard va començar la cursa dels Benjamins (800m), amb la participació de l’Alexia. Van sortir a prop de les 09:30h i en poc més de 4 minuts la vam veure arribar. Bona cursa i nova medalla aconseguida.
Per últim, va començar la participació de la categoria Caganius (0 a 3 anys) amb un recorregut de 250m. Va ser el debut dels corredors més petits del Club (El Dani i l’Ona). Sobre les 09:45h  van donar la xiulada de sortida i van sortir tots els “patufets” a córrer. El Dani va començar a córrer de la mà de la seva mare i la seva tieta (l’Isa) i van anar fent metres. Uns metres més enrera anavem l’Ona i jo. Veure les seves cares de felicitats no té preu.
Als pocs metres de començar, vam avançar a uns quants nens/nenes que es van parar o que no volien caminar (després alguns d’ells ens han guanyat perquè els seus pares els han portat en braços, villarato!!!!).
Els metres passaven i el Dani i l’Ona continuaven caminant. Eren els últims, però tot i la seva curta edat, no van deixar de caminar i correr durant els 250m.
Al final, gran ovació del públic pels dos petits, un miler de fotos, algún que altre video, i la felicitat d’haver passat 4 minuts sent unes petites estrelles en el món de l’atletisme. Com no podia faltar, van aconseguir la seva primera medalla, samarreta i el seu primer gran repte esportiu.
Només em queda per dir en aquesta crònica del Cross Escolar, que tots els “atletes” sèniors del Club LOS MARTES, estem molt contents de tenir aquesta fornada de nous atletes i us animen a participar en d’altres curses. No mireu els temps i classificacions, sinó que intenteu participa el millor possible, i sobretot, disfruteu-les. Ànims!!!!!




El Míster

divendres, 5 d’octubre del 2012

Llistat de Curses a fer

A petició del Jordi obro aquest apartat. L'idea és posar les curses que cadascú esta interessat a fer o farà, fins a final d'any.
Per obrir-ne el llistat faig la primera llista, que es composa de:

- 14/10/12. Cursa Roda de Ter (10km). www.rodadeter.cat
- 04/11/12. Cursa del Pont de Vilomarà (10 km). www.cursaelpont.cat
- 11/11/12. Behobia - San Sebastián (21km). Només Sandra. http://www.behobia-sansebastian.com
- 06/12/12. Pujada al Castell de Castelldefels (4,9 km - gratuïta). http://www.castelldefels.org/es/agendaaj.asp?X=&Sel_Periode=7&NoDataSel=02/12/2012&DataSel=06/12/2012&ID_ACTE=122166
- 16/12/12. Mitja Marató Vilanova (21,097km). http://www.mitjavilanova.org/

Si teniu més propostes, aneu-les apuntant.

El Míster

dimecres, 3 d’octubre del 2012

Crónica Cursa Festa Major del Prat (30.09.12)


Un altre matí de diumenge, d'aixecar-se ben d'hora per anar a fer una nova cursa. Aquesta vegada, tocava la cursa de la Festa Major del Prat de Llobregat (gratuïta i de recorregut molt pla).

Primer, cal enviar un record a les nostres figures masculina (Jordi) i femenina (Sandra) que no van poder venir a competir amb nosaltres.

Ara sí, us explico com va anar:
Arribem a les 08:30h (dintre de l’horari previst) i vam aparcar en un pàrquing (gratuït) que està a dos carrers més a dalt del Pavelló Sagnier. Arribem amb temps suficient per agafar els dorsals, xips (aquesta cursa es corre amb el xip de THUNAR), anar a veure el Sr. Roca i escalfar.
L’escalfament ho vam fer “junts”, el Fede i jo amb la “cabra boja” del Marc, que anava fent petits sprints i saltironets. L’hi vam dir: “Ho pagaràs a la cursa”.

A les 09:30h va començar la cursa de 3km, on participava el Marc (què és això per un “superatleta” que va fer 4km de muntanya? La veritat és que li està agafant el “puntillo” a això de córrer). A la sortida només el va veure el Fede, ja que jo estava buscant a la resta de fans (Alexia, Ona, Isa & Esther). El Fede ens va comentar que va sortir amb molta “pachorra”. D’aquí fins passats uns 16 minuts no el vam veure més, fins que el Fede (que s’havia avançat uns metres) ens va avisar que ja venia. L’animem, li fem la primera de les fotos. El Fede i l’Alexia van agafar la càmera i van tenir temps de fer-li dos fotos més per la seva volta a la pista d’atletisme. D’aquesta cursa del Marc, cal remarcar els últims 30 metres amb un sprint que es va fer amb un altre corredor (ostres!!!, però si encara tenia forces per fer-ho millor). Al final va realitzar els 3km amb un temps de 00:17:42 quedant en la posició 129 de 331 corredors. Va quedar el 39 de 45 corredors de la seva categoria.(Cada cop millor, ànims!!!)

Un cop el Marc va agafar la seva beguda i la seva samarreta (per cert talla “super petita”), el Fede i jo ens vam dirigir cap a la nostra sortida.

La sortida ja era molt plena i ens posem al darrera de tot. Abans de començar, acordem fer els primers 5km a ritme de 4:45 i els segons 5km més ràpids. I vam quedar que si arribàvem junts faríem un sprint dins la pista d’atletisme per veure qui guanyava (semblava molt atractiva i divertida aquesta proposta).

Va començar la cursa i tardem 47’’ en poder arribar a la sortida (no hi havia catifa de sortida), A partir d’aquí, i durant els primers 3km es va fer difícil agafar un bon ritme, sense haver de fer petits sprints, aturades, ... Tot i això, els primers 3km els fem amb mitges de 4:46. 4:37 i 4:36 (dins l’objectiu fixat).
A partir del 4km, la cosa va millorar i continuàvem amb els ritmes de 4:36, que vam mantenir fins al km 5. A l’arribar al 5km, ens trobem l’avituallament i creient que només hi havia un noi amb unes capses al terra, el Fede es va parar (totalment) per poder agafar una ampolla d’aigua. Al fer uns metres més vam veure que hi havia dues taules omplertes d’ampolles d’aigua amb unes 6 persones repartint-les. Ens vam refrigerar una miqueta, encara que no feia massa calor, i vam continuar. A partir d’aquí tocava pujar una mica el ritme per poder complir amb la segona part de l’objectiu: fer més ràpida la segona part que la primera.
Vam començar a anar una mica més ràpid (4:26) i a l’arribar al km 5,5 el Fede em va dir: Márchate!!! Li vaig mirar la cara i feia cara de cansat (vaig pensar que potser havíem anat molt ràpid els 5km primers). Com em trobava bastant bé, vaig decidir fer-li cas i tirar cap endavant.
Els kms anaven passant i no deixàvem d’avançar corredors i corredores (el Fede també, va continuar la resta de la cursa només uns metres per darrera meu). En el km 6.5 o 7 vaig trobar-me al Raul (marit de la Sora, una companya de l’Escola de l’Esther), ens saludem i ens emplacem a veure’ns al finalitzar la cursa.
A partir del 8km, el Sol va començar a fer-ne aparició i va començar a fer més calor. Enfilem els últims metres, i tot continuava de la mateixa manera (bon ritme (4:25) i avançant corredors).
Al km 9.5 entrem a la pista d’atletisme (lloc on havíem dit de fer l’sprint final per a la victòria). Un cop dins, vaig començar a buscar el nostre Club de  Fans (feia uns 45’ els havíem deixat al costat d’un banc per on el Marc havia fet la seva entrada a la pista) i finalment els vaig trobar. Els vaig saludar i ells em van animar (uns segons més tard fan el mateix amb el Fede), i ens van donar forces per entrar a meta fent un petit sprint.
Tot i la cara que feia al km 5,5, el Fede, que va poder seguir-me els passos i fent un sprint, va entrar uns 4 segons per darrera meu. (la veritat és que no em vaig adonar en cap moment que estiguessin tant a prop, sinó hauria forçat una mica més, ja!ja!!).
Al final ens va sortir uns 10,18km amb un temps oficial de 46:53 (Xavi) i 46:57 (Fede), encara que temps net (sense el temps que vam trigar en creuar la sortida) ens quedaria en 46:07 i 46:11, respectivament. En quant a la classificació vam quedar el 409 i el 413 de 1336 arribats.
L’important és que vam fer un bon entrenament amb bones sensacions, i que vam aconseguir fer els segons 5km en menys d’un minut que el temps que havíem fet en els 5km primers (objectiu fixat per aquesta cursa).

Ara ja toca pensar en la Cursa de Roda de Ter el proper 14 d’octubre.
Potser la cursa amb més representació del CLUB LOS MARTES, on podem participar en 6 categories: (250m) Caganius Masculí (Dani), (250m) Caganius Femení (Ona), (500m) Benjamí Femení (Alexia), (1500m) Infantil Masculí (Marc), 10km Masculí (Fede i Xavi) i 10km Femení (Sandra). A més a més, la Sandra té possibilitats de premi si acaba entre les 3 primeres (fent un temps inferior als 46’).

Ens veiem,

El Míster.